Καλέστε μας τώρα

Αθήνα: 213 09 05 888
Θεσσαλονίκη: 231 11 19 024
Ηράκλειο Κρήτης: 2810 200365
Βόλος: 2421 200365
Λάρισα: 2410 200247

Πώς Να Ελέγξετε για Κακές Ηλεκτρικές Καλωδιώσεις

Πως Να Βρω Έναν Καλό Υδραυλικό
18 Ιανουαρίου 2019

Κάθε χρόνο εκατοντάδες πυρκαγιές ξεκινούν σε σπίτια εξαιτίας κακής ηλεκτρικής καλωδίωσης. Αυτό το γεγονός έχει κάνει τους εμπειρογνώμονες, να μας θυμίζουν συνεχώς την ανάγκη να καλέσουμε έναν ηλεκτρολόγο να ελέγξει το σπίτι σας σε τακτική βάση. Η δαπάνη αυτή, για έλεγχο καλωδίωσης είναι σαν ασφαλιστήριο συμβόλαιο που μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια της οικογένειάς σας καθώς και να παρέχει πρόσθετη προστασία για το πιο πολύτιμο οικονομικό σας περιουσιακό στοιχείο, το σπίτι σας.

Φυσικά, είναι επίσης πιθανό να μπορέσετε να εκτελέσετε έναν συνοπτικό έλεγχο πριν καλέσετε έναν ειδικό. Και πάλι όμως, πρέπει να έχετε κάποιες πληροφορίες σχετικά με το πώς να το κάνετε σωστά. Παρόλο που ποτέ δεν πρέπει να βασίζεστε στη δική σας τεχνογνωσία, εδώ είναι μερικές συμβουλές, που σας δίνουν μια ιδέα για να δείτε αν πρέπει να καλέσετε έναν ηλεκτρολόγο για να κάνει έναν ενδελεχή έλεγχο για εσάς.

  • Ένας ηλεκτρικός πίνακας ή ένας διακόπτης προστατεύει τα ηλεκτρικά κυκλώματα στο σπίτι σας, επομένως είναι σημαντικό να τα ελέγχετε τακτικά. Συνήθως βρίσκονται στο γκαράζ ή στο εξωτερικό του σπιτιού, μπορείτε να ανοίξετε το κουτί και να ελέγξετε για σημάδια παρατυπίας, όπως η ένδειξη τάσης 0. Άλλα, πιο εμφανή σημάδια των ηλεκτρικών καλωδίων περιλαμβάνουν ζημιά στα καλώδια μέσα στο κουτί. Αν παρατηρήσετε τυχόν προβλήματα ή ζημιές, πρέπει να καλέσετε αμέσως έναν ηλεκτρολόγο.

  • Είναι ειρωνικό ότι πολλές ηλεκτρικές πυρκαγιές θα μπορούσαν να αποφευχθούν με τακτικούς ελέγχους συντήρησης. Είναι σημαντικό να ελέγχετε την καλωδίωση σας κάθε 2 ή 3 χρόνια για να βεβαιωθείτε ότι δεν σημειώθηκε ζημιά τα προηγούμενα χρόνια. Ένας επαγγελματίας ηλεκτρολόγος είναι το μόνο άτομο που είναι εξοπλισμένο για να σας παρέχει μια λεπτομερή επιθεώρηση.

  • Ορισμένες άλλες ενδείξεις, για τις οποίες χρειάζεστε επαγγελματική βοήθεια, είναι όταν βρείτε θρυμματισμένα κομμάτια ή όταν βλέπετε σπινθήρες όταν συνδέετε μια συσκευή γύρω από το σπίτι. Η υπερθέρμανση των συσκευών με αυτόν τον τρόπο μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, αποσυνδέστε την αμέσως και πάρτε την για επισκευές.

  • Να θυμάστε ότι κάθε οικιακό ηλεκτρικό σύστημα είναι διαφορετικό και ορισμένα σπίτια θα χρειαστούν πιο τακτικούς ελέγχους από άλλους. Ο μόνος τρόπος για να μάθετε είναι να πάρετε έναν ηλεκτρολόγο να σας πει πόσο συχνά θα πρέπει να ελέγξετε την καλωδίωση του σπιτιού σας. Συγκεκριμένα, τα παλαιότερα σπίτια σας εκθέτουν σε μεγαλύτερη πιθανότητα κινδύνου επειδή τα περισσότερα σύγχρονα σπίτια που χτίστηκαν τα τελευταία 10 χρόνια θα έχουν εγκατεστημένα ηλεκτρικά συστήματα που θα ελαχιστοποιούν τα προβλήματα. Παρόλα αυτά, δεν πρέπει ποτέ να υποθέσετε ότι αυτό συμβαίνει πάντα και να καλέσετε ηλεκτρολόγο τουλάχιστον μία φορά κάθε 5 χρόνια.

  • Αυτές τις μέρες τα περισσότερα νοικοκυριά έχουν μια πληθώρα ηλεκτρικών συσκευών με νέες προσθήκες σχεδόν κάθε μήνα. Όταν χρησιμοποιείτε συσκευές HD TV, ηχητικά συστήματα, κλιματιστικά και δεκάδες φορτιστές plug-in πρέπει να είστε ακόμη πιο προσεκτικοί.

Ηλεκτρική Ασφάλεια Πρώτα

Οι ηλεκτρικοί κίνδυνοι μπορούν να αποτελέσουν σοβαρή απειλή για την ευημερία των ανθρώπων και έτσι η ηλεκτρική ασφάλεια γύρω από το σπίτι είναι απαραίτητη. Αν και οι ηλεκτρικές εργασίες θα πρέπει να εκτελούνται πάντα από έναν επαγγελματία, είναι σημαντικό οι ιδιοκτήτες του σπιτιού να μπορούν να χρησιμοποιούν ηλεκτρικό εξοπλισμό με ασφάλεια και να εντοπίζουν πότε τα ηλεκτρικά συστήματα δεν είναι ασφαλή.

Ο βασικός ηλεκτρικός εξοπλισμός που όλοι πρέπει να γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν σωστά περιλαμβάνει:

  • Καλώδια επέκτασης: Αυτά πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο προσωρινά και, όταν χρησιμοποιούνται, πρέπει να τοποθετούνται σε κρυφές περιοχές. Πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση και να φυλάσσονται μακριά από το νερό.

  • Ηλεκτρικές συσκευές: Θα πρέπει να εξετάσετε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές σας πριν τις χρησιμοποιήσετε για να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι σπασμένες ή κατεστραμμένες και είναι ασφαλείς στη χρήση. Πάντα να απενεργοποιείτε και να αποσυνδέετε τυχόν σπασμένες συσκευές, να χρησιμοποιείτε μια ετικέτα για να θυμίζετε στον εαυτό σας και στους άλλους ότι δεν είναι ασφαλές να το χρησιμοποιήσετε και βεβαιωθείτε ότι το έχετε σταθεροποιήσει ή αντικαταστήσει το συντομότερο δυνατόν.

  • Σημεία ισχύος: Βεβαιωθείτε ότι τα σημεία τροφοδοσίας είναι απενεργοποιημένα πριν συνδέσετε τις συσκευές και ότι δεν χρησιμοποιείτε σημεία τροφοδοσίας που εμφανίζουν σημεία βλάβης, όπως τα ορατά καλώδια.

  • Πίνακες ισχύος: Τοποθετήστε τους σε αεριζόμενους χώρους και απενεργοποιήστε τις όταν δεν τις χρησιμοποιείτε.

Άλλα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την ηλεκτρική ασφάλεια περιλαμβάνουν να μην χρησιμοποιείτε ποτέ νερό για να σβήσετε μια φωτιά λόγω ηλεκτρισμού, να αποφύγετε τη χρήση παλιών συσκευών και πάντα να απενεργοποιείτε την παροχή ρεύματος πριν ελέγξετε τα ηλεκτρικά συστήματα.

Βεβαιωθείτε για την ασφάλεια και την ακεραιότητα του ηλεκτρικού σας συστήματος και καλέστε έναν πιστοποιημένο ηλεκτρολόγο να φροντίσει την ηλεκτρική καλωδίωση σας.

Επικοινωνία